This website uses so called cookies to ensure operation of some features, and analytics. Details and specifics can be read in our privacy policy

Megabitė

Go back

-

Publish date

Content

Vinguriuojantis, lyg juodas kateteris, vidaus daviklio laidas tikrai yra sulaukęs neigiamos reakcijos, kaip dar galima 2019 metais sugalvot apkarstyt ką nors laidais? Pabandysime pataisyti šia blogą reputaciją.

Turime pripažinti, kad, net ir mums, pirma mintis, pamačius kokį nors laidą, yra kad kodėl gi nepakeitus jo radijo ryšiu. Tačiau, ėmusis darbo ima aiškėti vienas dalykas: priėmus visus kompromisus, kad būtų pašalinti laidai, atsiranda begalė papildomų darbų prižiūrint sistemą.

Energijos didesniu nei kelių milimetrų atstumu efektyviai neperduosi, o tai reiškia, kad reikalingi papildomi akumuliatoriai. Kadangi jie avilio viduje, tamsoje, juos reikės rankiniu būdu periodiškai aplankyt ir pakrauti ar pakeisti. O kiek dar būtų galima diskutuoti apie neišvengiamą faktą, kad radiju siųstos žinutės „pametimo“ neįmanoma aptikti ir tada jau būtų galima nukeliauti net iki neišspręstų filosofinių dilemų (angl. k.).

Išvis, laidai iš esmės trukdo tik kai reikia aplink juos dirbti ar judėti. Belaidis Internetas nešiojamame kompiuteryje? Žinoma! Ausinės be kištuko jei nesėdim vietoje? Savaime suprantama. Tačiau aviliui? Pirminė jo užduotis yra stovėti ramiai ir nejudant, laidai tam tikai nepatogumų nesukels, o bet koks papildomas veiksmas bitininkui aptarnaujant avilį tikrai bus nykstamai mažas palyginus su tais, kurie atsirastų laidą pašalinus.